Gewonnen via Facebook?

Wat mij altijd heel erg verwonderd… (want van pake leerde ik ‘Ergert u niet, verwondert u slechts’), is dat er nog steeds heeeeel  veel facebookers zijn die allemaal commerciële uitingen liken en delen, puur om een prijs te winnen.

Bijna wekelijks worden we gewaarschuwd via een consumentenprogramma op televisie, maar we blijven er doodleuk instinken want er is misschien wel iets te winnen.

Hoe naïef kúnnen we zijn? Ga eens googlen op ‘prijzen winnen op facebook’ en één van de eerste berichtjes die naar voren komt is;  “Promoot uw bedrijf of producten met meer dan 310.000 likes!” En nog stinken we er in. Het is gewoon hele goedkope sluikreclame. En die bedrijven gaan met jouw gegevens aan de haal. Je denkt toch niet dat jíj wel alles goed hebt afgeschermd?

fb like en niet winnenWe worden lekker gemaakt, we worden gek gemaakt. Stel je voor dat jij die camper, die keuken of die prachtige overkapping voor je tuin eens zou winnen? Wie niet waagt, wie niet wint, toch…?

Hoe naïef wíllen we zijn? Heeft iemand van jullie OOIT eens zo’n prijs gewonnen? Of ken je iemand die met zo’n actie iets heeft gewonnen? Dát zou toch een prachtig stukje reclame zijn voor de camper man? Groot nieuws, fantastische fotoreportage, allemaal blije gezichten. Ik heb het nog nooit gezien en/of gehoord.

Maar…. Ik heb wel eens gehoord, dat er iemand een paar sneakers had gewonnen, gewoon van ‘een winkel om de hoek’. Kijk dat is de moeite waard!

Sis it mar – Annamarie – 22 april 2016